2021. december 9. csütörtökNatália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

KAMPÁNYBAN

Én, a jelölt

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 18:05 GMT +2, 2012. november 22.

A fiatalok, kisvállalkozók, taxisok gondjaival ismerkedett a héten Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt, és szót emelt a felelőtlen szolgáltatók ellen is. Közleményeinket csatolva találják.


Fiatalok társaságában töltötte szombat estéjét Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

Kötetlen, éjszakába nyúló beszélgetésen vett részt szombaton, november 17-én este a kolozsvári Klausen vendéglátóipari egységben Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt. A politikus fiatalok meghívására érkezett a magyar szórakozóhelynek számító lokálba, amelynek kipróbálta a sörét is. A találkozó során a jelölt a fiatalok gondjaival és elképzeléseivel ismerkedett, a beszélgetésen a hazai egészségügy helyzetéről, a külföldi munkavállalásról és az ifjúsági, illetve kulturális rendezvényekről is szó esett. Az eseményen jelen voltak ifjúsági szervezetek képviselői, kultúrmenedzserek illetve fiatal értelmiségiek is.

„Ha meg akarjuk ismerni a fiatalok gondolkodását, akkor közéjük kell mennünk. Nagyon fontos számomra, hogy megismerjem gondjaikat, elképzeléseiket, hiszen ők a magyarság jövője, és számunkra most jött el az idő, hogy megteremtsük az itthonmaradásuk feltételeit” – mutatott rá a képviselőjelölt.


A magyar zenei kultúrát népszerűsítő esten vett részt Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

„Örömmel tölt el, hogy Kolozsvár magyar múltjának egyik kiemelkedő műemléképületét visszafoglalhattuk, mégha csak ideiglenes jelleggel is” – üdvözölte Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt kolozsvári magyar rendezvényszervezők kezdeményezését, akik a város központjában található Continental Hotelben szervezték meg szombaton, november 17-én a népszerű magyarországi előadó, Yonderboi fellépését.

Az egykori New York Szálló jelenleg a polgármesteri hivatal adminisztrálásában lévő épülete a tisztázatlan ingatlanviszonyok miatt évek óta kihasználatlanul áll. „Megválasztásom esetén első feladataim egyikének a város magyar múltjáról tanúskodó, szimbolikus épület régi fényének visszaállítását fogom tekinteni” – nyilatkozta a jelölt.

A politikus a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte: fontos a kolozsvári magyar közösség számára, hogy a magyarság értékeivel testközelből ismerkedjen meg, és a hagyományápolás mellett az új értékek teremtésének és megmutatkozásának is teret kell biztosítani – vélekedett, egyúttal kiemelve a két erdélyi magyar lemezlovas, Goranga és Missile produkcióját is.

Családjával töltötte a vasárnapot Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

Felesége és anyósa társaságában töltötte a vasárnapot Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt. „Társadalmunk legalapvetőbb építőeleme a család. Felgyorsult világunkban, a munka szorításában is létfontosságú, hogy megtaláljuk lelki egyensúlyunkat, és ne forduljunk el szeretteinktől, hiszen ők azok, akikre mindig, minden alkalommal számíthatunk” – mutatott rá a politikus. „Azt szeretném, ha képviselőjelöltként a romániai magyarság egészének családtagjává válhatnék, hiszen rám mindig, minden alkalommal számíthatnak majd” – folytatta a gondolatmenetet.


A kisboltokat támogatja Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

A kisboltok rendszeres vásárlójának számít Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt, naponta akár többször is megfordul kisüzletekben. „Ezek a kisboltok nagyon sok személy megélhetését biztosítják, és a megszorító intézkedések őket érintették a legsúlyosabban. Kötelességemnek érzem, hogy addig is, amíg a parlamentben nem mozdíthatom előre az ügyüket, támogassam őket a magam szerény módján” – fejtette ki vasárnapi, november 18-i boltlátogatása alkalmából a politikus.


Kolozsvári taxisokkal beszélgetett Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

A reggeli és a délutáni órákban is kolozsvári taxisokkal találkozott hétfőn, november 19-én Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt. A politikus ki is próbálta a szolgáltatásaikat, eközben pedig kötetlenül társalgott a sofőrökkel, akik a munkájukat megnehezítő reggeli és délutáni csúcsforgalomra panaszkodtak, illetve kifejtették nemtetszésüket a politikusok populista ígéreteivel kapcsolatban.


A kolozsvári focicsapat BL-mérkőzésére szóló jegyeket adományozott Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt jóvoltából szurkolhatta végig a fellegvári stadionban a Bajnokok Ligája kedd esti mérkőzését két szerencsés kolozsvári lakos. A CFR-Braga összecsapást a házigazdák nyerték, így továbbra is versenyben vannak a továbbjutást jelentő második helyért.

„Óriási öröm számomra, hogy városunk csapata ilyen kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet az európai színtéren. Remélem, hogy más erdélyi csapatok is követni fogják példájukat” – nyilatkozta az elfoglaltságai miatt a mérkőzést tévében követő jelölt, aki ígéretet tett: bejutása esetén szorgalmazni fogja az erdélyi klubok központi költségvetésből történő támogatását.


Felháborítónak találja a kedd esti szászfenesi áramszünetet Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt

„Felháborodással veszem tudomásul, hogy az áramszolgáltató hibájából Szászfenes lakosai lemaradtak a kolozsvári sporttörténelem egyik legkiemelkedőbb pillanatáról” – reagált Balázsi-Pál Előd képviselőjelölt arra, hogy kedden, november 21-én este elvették az áramot Szászfenes községben, és több órával később adták csak vissza. A politikus megengedhetetlennek tartja a hasonló esetek előfordulását a 21. században, és feltett szándéka, hogy mandátuma során kidolgozzon és benyújtson egy törvénytervezetet, amely a közszolgáltatók felelősségét szabályozná.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!