2021. december 9. csütörtökNatália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

HÉTKÖZÖD?

A hétfő, amiből kedd lett

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 10:26 GMT +2, 2008. május 28.

A hétvégén egy láda sörben fogadtunk apámmal, hogy ki lesz a megyei tanács új elnöke Hargita megyében. Persze a legjobb az egészben, hogy a két esélyes közül az egyik legalább nem nyer.Hétfő. A nap, amit mindenki utál. Pedig milyen izgalmas tud lenni. A hétvégén nem dolgozó nagyvállalatoknál ismét beindul az élet, így nagy valószínűséggel ezen a napon ütnek vissza a ki nem fizetett számlák (éljen a gyertyafényes vacsora!), az Acasă tévé ismét mindent és mindenkit lealáz nézettségben hazai szappanoperája (Inimă de ţigan) újabb könnyfakasztó epizódjával, a város ismét bedugul.

De ez nem egy szokásos hétfő. Célegyenesébe ér a választási kampány, a sarkon Gheorghe Funar és a PRM választási ajánlatait osztogatja szórólap formájában egy kedves idős bácsi, már épp a kezembe nyomná, aztán megjegyzi, de csak akkor kapok, ha érdekel az ajánlatuk, úgyhogy köszönöm, inkább nem. Van, aki így spórol, bár az nem világos, hogy a párt kampányköltségeit szorítják le, vagy az erdőket mentik.


Ez a választás egyébként is izgalmas lesz,

van miért szurkolnom: a hétvégén egy láda sörben fogadtunk apámmal, hogy ki lesz a megyei tanács új elnöke Hargita megyében. Lesz amit inni a focimeccsek alatt. Vagy neki, vagy nekem, netán még közösen is. Persze a legjobb az egészben, hogy a két esélyes (nem apámról és magamról beszélek) közül az egyik legalább nem nyer.

Apropó, focimeccs. Hétfőn reggel megjöttek a jegyeim a EB-csoportmérkőzésekre. Az egyetlen szépséghiba: nem is rendeltem. Délre ki is derült, hogy az egész csak félreértés, na de az a másfél óra, ameddig a kezemben szorongattam hat jegyet a zürichi és berni meccsekre, teljesen megváltoztatta a jövőképemet.

Ennyi idő alatt megvolt, hogy kivel, mivel és hova megyünk, hol alszunk, hány napig leszünk ott, és már épp a lakásvásárlási terveket is halasztgatni készültünk, amikor kiderült, hogy ezek nem is a mi belépőink.

És akkor a lakásvásárlás. A napot a város határában kezdtük, épülő tömbházak közt, aztán jött a teljes nap, majd munka után indulás a cégvezetőhöz. Beszállás az autóba, az első mozdulattal belenyomom az égő cigit a kárpitba, a fejem fölötti részen. Már jön is az égett szag, tisztára disznóperzselés. Kiszállok, valamit az irodában felejtettünk, két lépés, és rájövök, hogy nem a kárpitnak, hanem a fejemnek van ilyen szaga. Benne az égő parázs, kiveszem, félmaréknyi hajjal együtt.

Már nem füstölgök, mire a cégvezetőhöz érünk, és félóra alatt lefoglalunk egy lakást. Aztán az este az örvendezéssel telik.


Tisztelt megrendelő!

Fenti írásom igazolja, milyen előre nem látható, objektív tényezők akadályozták munkámat. Reményeim szerint írásom érthető magyarázattal szolgál arra a kérdésre, miért nem készült el a jegyzetem az egyeztetett határidőre, azaz hétfőre.

Maradok kedden is tisztelettel.A válasz:

Tisztelt ügyfelünk!

Sajnálattal közöljük, hogy a cégvezetés rendkívül zsúfolt eseménynaptára nem tette lehetővé az Ön anyagának időbeni megjelenését, ezért a módosított időponthoz képest újabb egy napos késéssel, azaz szerdai határidőre tudjuk vállalni a rendelt publicisztika közlését.

Megértését köszönjük.

A cégvezetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!