2021. december 9. csütörtökNatália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

Van három jó hírem, melyiket mondjam?

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 17:50 GMT +2, 2017. július 10.

A legfontosabbat már itt bedobom: mától új főszerkesztője van a Transindexnek.


Hihetetlen, de 19, a sajtóban eltöltött, és 14, a Transindexnél eltöltött év, valamint egy hétnyi gondolkodás után még mindig nem tudom, hogy kezdjem el ezt a szöveget. De jó híreim vannak:

Mától Kulcsár Árpád a Transindex főszerkesztője. Árpád kollégám volt már a Think Outside the Box és kultúra rovatunk szerkesztője, tehetséges (ez most nem ilyen töltelékszó, tényleg tehetségesnek tartom) költő, akinek idén jelent meg első kötete, és amolyan forradalmár alkat, így nem csoda, hogy az utóbbi időben leginkább markáns publicisztikai írásaival hívta fel magára a figyelmet.

További jó hír, hogy a váltás nemcsak névcserét jelent: Árpádnak nagyon konkrét elképzelései vannak arról, milyen Transindexet szeretne, és a csapat bizalmát és támogatását élvezi elképzelései megvalósításában. Nyilván, nem az én tisztem ezeket az elképzeléseket ismertetni, de röviden: a Transindex még tökösebb lesz.

A harmadik jó hírem, hogy 8 évnyi felelős szerkesztői munka után végre több időm és agyam lesz írni. Meg kedvem is. Soha nem csináltam titkot abból, hogy nem szeretek főnök lenni, és nagyon jólesik letenni ezt a terhet. Mielőtt beindulnának a találgatások: a vezetőcsere közös megegyezéssel és teljes támogatásommal történik, és a történetnek az is része, hogy kaptam egy olyan állásajánlatot, amelyre nem tudtam nemet mondani, de amely ugyanakkor lehetővé teszi, hogy újságíróként is dolgozzak. A főszerkesztéshez viszont olyan ember kell, aki nem osztja meg az idejét és energiáit más ügyekkel, munkákkal, és ez most nem én vagyok.

Kedves munkatársak, köszönöm az elmúlt nyolc évet, jó volt veletek dolgozni, és jó lesz ezután is.

Kedves olvasók, barátok és ismerősök, fogadjátok szeretettel és bizalommal Kulcsár Árpádot és a megújuló Transindexet!


Balázsi-Pál Előd
szerkesztő
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!