2021. december 9. csütörtökNatália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

Stupid módszerekkel hergel az Igazi Csíki Sör

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 23:11 GMT +2, 2015. augusztus 1.

Aki kiskapuzik, majd van annyira aljas, hogy miután nem jön össze neki, vádaskodó közleményt ad ki, az a közösség bomlasztásához járul hozzá.


Kezdem a tényekkel. Van egy rendezvény, adott esetben a Csíkszeredai Városnapok. Ennek van egy főtámogatója, jelen esetben a Ciuc (amit ezelőtt egy évvel még mindenki Csíki sörként emlegetett Csíkban). És van egy másik sör, jelen esetben az Igazi Csíki Sör, amelyik mindenféle kiskapukat és politikai kapcsolatokat kihasználva megpróbál jelen lenni a rendezvényen.





Ha bármelyik két másik márkáról lenne szó, és ez a történet kijutna a sajtóba és a közvéleménybe, mindenki a támogatónak adna igazat, aki pénzt és energiát fektetett abba, hogy betársuljon egy rendezvény mellé. De itt Csíkszeredáról van szó, ahol az embereket már jól beetette nemzeti érzelmű dumájával, magyar címkéjével, a helyi gyártó meséjével az Igazi Csíki, miközben ellenségképet is felépített magának a Ciuc sört gyártó gonosz multi, a Heineken személyében.

Azért remélem, pár szemet csak ki fog nyitni ez az ügy, amelyben a csíkszentsimoni gyártó úgy csinál, mintha életében nem hallott volna a főtámogató, kizárólagosság, szerződésszegés fogalmakról, és gyakorlatilag azt mondja, neki alanyi jogon kijárna a részvétel. Persze, kijár, csak nem alanyi jogon, hanem szerződéses alapon. Ha már kineveztek maguknak egy ellenséget, versenyezzenek vele. Nyúljanak be a zsebükbe, pengessék le a főtámogatói pénzt, és akkor övék a teljes tapstér. Ez ilyen egyszerű.

Aki kiskapuzik, majd van annyira aljas, hogy miután nem jön össze neki, vádaskodó közleményt ad ki, és közzétesz egy magánlevelezést (amiben egyébként semmi olyasmi nem volt, ami indokolná a felháborodásukat), az nem a közösség építéséhez, hanem a bomlasztáshoz járul hozzá, mert a városvezetés és a városnapok ellen hergeli a csíkiakat.

Az Igazi Csíki Sör gyártóinak fel kellene fogniuk, hogy annak a nagyfokú szimpátiahullámnak az eredményeként, amely a megjelenésüket kísérte, bizony sokan vannak, akik mindenben nekik adnak igazat. És ennek tudatában kellene felmérniük, hogy milyen eredményhez vezet az, ha a Heineken lejáratásáért folytatott küzdelmükben járulékos áldozatok lesznek. A polgármesteri hivatal, a városnapok, és a hagyományos termékek vására, amelyre most először eszükbe jutott bedugni az orrukat.

Van egy ennél rosszabb forgatókönyvem is: az, hogy nagyon is felmérték, milyen eredménye lesz az akciójuknak.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!