2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

Miért haragszanak ránk a bangladesi hackerek?

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 15:25 GMT +2, 2014. november 7.

Amíg be nem írtam a keresőnkbe az országuk nevét, fogalmam sem volt, miért törték fel a szerverünket. Most meg már ideje bocsánatot kérni tőlük.


Péntek reggel, pont miután lecseréltük a Transindex bundáját, bangladesi hackertámadás érte az adatbank.ro-t és a szótár.ro-t. Elsőre nem értettem, miért, de aztán körülnéztem a Transindexen:

"Az egóba bukott bele egy bangladesi hacker: miután több honlapot feltört, hogy egy rossz angolsággal megírt szöveget helyezzen el a “ginious” hackerekről meg a kormányról, aki tojik a népre, szépen egy bannert is otthagyott a feltörő nevével. A valódival." (Hülye hackerek: ezért nem lesz mindenkiből Anonymous-tag)

"Dolgoztam olyan üzletben, ahol a kasszában kínai tanárnő állt, a polcokat pakisztáni fogorvos és bangladesi telekommunikációs szakember töltötte fel, a biztonsági őr egy lengyel mérnök volt, míg a brit üzletvezetőnek semmilyen végzettsége nem volt." (A brit gazdaság szenvedheti meg a munkaerő-piac további korlátozását)

"számos nagy országban, köztük Bangladesben, Kínában és Oroszországban is egyre többen dohányoznak" (Nem tudjuk letenni? Szinte egy milliárdnyi ember dohányzik már)

"2001-ben a Transparency International szervezet Bangladest a világ legkorruptabb országának kiáltotta ki" (Számba vettük a világ női elnökeit és kormányfőit)

"A második Rainbow Warrior elsősegélyeket szállít majd a legkiszolgáltatottabb közösségekhez, akik nemcsak rossz körülmények között élnek, de a klímaváltozás hatásait is elszenvedik" (Kórházhajó lesz a Rainbow Warriorból)

Banglades komoly áramellátási problémákkal küszködő ország, 162 milliós lakosságából körülbelül a felének nincs hozzáférése áramhoz (Napelemek teszik könnyebbé a szegények életét Bangladesben)

II. Erzsébet királynő kapta a legpompásabb ajándékokat, köztük egy ötsoros gyöngy nyakéket az Egyesült Arab Emírségek elnökétől, négy tűzzománc skarabeuszbogarat Bangladesből és egy gyémánt-turmalin brosst Saskatchewanból. (Kertitörpét és csokikastélyt is adtak már ajándékba a brit királyi családnak)

Infographic: Indonesian Waters Are the World’s Most Dangerous | Statista

You will find more statistics at Statista
Toplistások a bangladeshi kalózok is, az ottani partoknál 10 támadást jelentettek be. (Pápai vizeken nem, de máshol még intenzíven kalózkodnak)

Mit írtunk még?

- Az élelmiszerválságot leginkább veszélyeztető országok listáján benne vannak az első tízben (Románia a 12.)

- egy Bangladesben (is) készült tanulmány megállapította, hogy a rossz higiéniai körülményektől alacsonyabbak leszünk. Vagyis lesznek. Ők. A bangladesiek.

- ők a világ legboldogtalanabb népe


Ha valakinek azt mondom: földönfutó, töpszli, hülye, stupid ajándékokat osztogat, és még kalózkodik is, ne csodálkozzak, ha képen dörgöl. Ehhez képest egy hackertámadás finom és elegáns megoldás.

Kedves bengáliak, bocsánatot kérek!

Ui. A hackertámadás nyomait eltakarítottuk, az adatbank.ro és a szótár.ro is használható!
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!