2021. december 9. csütörtökNatália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
bpelod.transindex.ro

JÓ HÍRNEK NEM KELL

10 dolog, amiért ez kevésbé érdekel téged, mint a Baróti Star tévét a McDonalds heti menüje

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd utolsó frissítés: 18:22 GMT +2, 2014. február 26.

Érdekel az USL szétszakadása? Na ugye. Pedig nem fogod elhinni, annyira BRUTÁLIS, mit gondol erről a következő Győzike!


És ha már bekattintottál, akkor komolyan: miért nem olvasol el semmit, ami az USL-ről, és úgy általában a román politikáról szól? Ne gondolkodj, én tudom a válaszokat:

1. Mert nincs elég kérdőjel benne. Szétesik a kormány? Felbomlottak, oszt kész. Tudod, ki fogja vezetni az országot? Tudjuk, tudjuk, hát Ponta. Tényleg kormányra megy az RMDSZ? Az Index zseniális címadós cikke szerint minden kérdőjeles címre nem a válasz. A kivétel meg erősíti a szabályt, nem?

2. Mert nehéz toplistát gyártani belőle. A két nagy pártnak nincs összesen tíz ismert arca sem, így őket nem lehet rangsorolni. Megvalósításuk egy sem volt, nemhogy tíz. Max. a válogatott sértésekből lehet toplistát csinálni, amiket egymás fejéhez vágtak. Hm... ez nem is olyan rossz ötlet.

3. Mert hiába írnánk le, hogy NEM FOGOD ELHINNI, mit vágott egyik a másik fejéhez. Mert már mindent egymás fejéhez vágtak. Serpenyőt talán még nem.
4. Mert nem lehet azzal eladni, valakit a következő Victor Pontának nevezel. Mert a következő Victor Ponta Victor Ponta lesz.

5. Mert nem lehet a 90-es évek nosztalgiájával eladni. A kilencvenes évek a demokrácia hajnala volt, az emberek tömegesen mentek szavazni (bizony, volt 80% fölötti részvétel is!), a bányászok Bukarestbe jártak kirándulni, a tévében pedig a Dallast, a Twin Peakset és a Saved by the Bellt néztük. Milyen szép idők is voltak, istenem! De sajnos mindennek vajmi kevés köze van az újvonalas román politikusokhoz.
6. Mert az általad ismert celebeknek nincs véleménye róla. Se Csobot Adél, se Florin Salam, se Győzike, se Gyurcsány, se a Baróti Star Tv Sanyikája, de még Sarah Palin sem mond róluk semmit, pedig azon olyan jól tudnál röhögni.

7. Mert nem jöhetünk azzal, hogy Ez a videó megváltoztatja az életed! Ezek a politikusok az életük legnagyobb részét a hírtelevíziók stúdióiban töltik, minden rezdülésüket veszik a kamerák, ki a fene nézné őket még jutubon is?

8. Mert nincsenek vicces animgifek róluk. Próbáltuk, de nem működik.
9. Hol vannak a csöcsök? Most tényleg. Janet Jackson tíz évvel ezelőtti mellvillantása még mindig élénken él emlékezetünkben (a nyugati sajtó még a tízéves évfordulóját is megünnepelte), de ilyesmire a román politika kapcsán gondolni is rossz.
10. Mert magyarok vagyunk. És ez minden agysejtünket lefoglalja. A mentális térképünkre nem fér rá Bukarest. Erre igyunk!Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!